Dacă ești producător, atunci cunoști foarte bine situația în care o comandă nouă se transformă dintr-o veste bună într-un stres în plus, pentru că nu ai bani destui să plătești avansul pentru fabrică sau pentru noi stocuri.

Marian Popescu, co-fondator al TAGU, a decis că producția trebuie să continue și a găsit soluția salvatoare în serviciile de finanțare online pentru IMM-uri ale Instant Factoring.

TAGU

TAGU este o companie producătoare de șeminee electrice, înființată în iarna anului 2014 de Marian Popescu și Bogdan Bot. De atunci, echipa TAGU se ocupă ca fiecare produs, piesă și cel mai mic detaliu să fie perfect pentru clienții lor din România și țările din UE. Întreaga activitate este condusă din Cluj-Napoca și Oradea, de la design, producție, logistică și până la distribuție.

Unde au intervenit provocările

Stocul pentru producție trebuia plătit în avans la fabrică, dar din cauza termenelor lungi de plată, Marian nu avea lichiditățile necesare pentru a-l acoperi. Și-a dat seama că cea mai la îndemână soluție este factoringul online, prin care primești banii mai repede de pe facturi și poți include costurile în prețul produsului.

La o căutare pe Google, Marian a găsit Instant Factoring. A ales să lucreze cu noi “pentru că este o soluție mai simplă decât serviciile oferite de bancă, la care poate nici nu ne încadram”, spune Marian.

Cum s-a rezolvat situația

Instant Factoring l-a ajutat pe Marian să își finanțeze facturile și să își primească banii mai repede. Cu acces la cash, a putut plăti avansurile pentru fabrică și să asigure continuarea producției și preluarea de noi comenzi.

“Suntem foarte mulțumiți de colaborare, totul a mers bine și rapid”, spune Marian Popescu, co-fondator TAGU.

Ca sfat pentru antreprenori, Marian le recomandă serviciile Instant Factoring, dar le aduce în vedere că prețul plătit este mai scump decât la bancă. Soluția este să includă costurile în prețul produsului, și atunci acestea vor fi compensate. În plus, beneficiile oferite merg dincolo de preț și contribuie la succesul afacerii pe termen mai lung.

Poți afla mai multe beneficii ale finanțării online prin Instant Factoring și cum te ajută concret în funcție de industria în care activezi, din articolul “Când să folosești factoring și care sunt industriile pentru care factoringul are cele mai mari beneficii”.

Crește-ți afacerea alături de noi

Prin poveștile de succes ale clienților noștri, vrem să îți arătăm cât de simplu e să îți rezolvi provocările financiare prin serviciile de factoring online. Misiunea noastră este să sprijinim dezvoltarea micilor afaceri și microîntreprinderilor din România, sector de cele mai multe ori ignorat de autorități, dar în care noi credem cu tărie.

Și afacerea ta poate beneficia de pe urma finanțării facturilor. Creează-ți un cont chiar acum și încasează-ți banii.